At blive fyret er den bedste gave du nogensinde får!

Jeg husker dagen som var det i går. Dagen hvor divisionschefen og jeg uden ret mange ord begge forstod, at vi ikke længere kunne spille på samme hold. Uenigheden om strategi, mål og metoder var blevet for stor. Jeg måtte gå.

I 2014 fratrådte jeg det, der engang havde været mit ultimative drømmejob. Jobbet som Administrerende Direktør for en stor kreativ virksomhed i en danskejet mediekoncern, med over 100 medarbejdere og kontorer i Barcelona og London, og København. 

Jeg havde hele pakken. Høj status i mit professionelle netværk, privat og på arbejdspladsen. Kontor med designermøbler, god løn, privat parkeringsplads med elevator lige op til kontoret. Alt hvad jeg havde drømt om. 

Med jobbet fulgte naturligvis også arbejdsuger på 60-70 timer og 60-80 rejsedage årligt samt en opgave, der primært handlede om at reducere omkostninger, effektivisere, og optimere den virksomhed jeg var blevet sat i spidsen for.

Da afskedsreceptionen var overstået, var jeg helt tom indeni. Det hele føltes meningsløst. Jeg havde det nærmest som efter en begravelse.

Jeg sad hjemme i min stue og kiggede ind i væggen i ugevis. Ude af stand til at foretage mig noget som helst fornuftigt. Hvem var jeg nu uden titlen som Adm. Direktør? Hvad kunne jeg overhovedet – var der egentlig noget jeg var god til? Og hvis der var, hvorfor stod headhuntere og andre virksomheder så ikke i kø for at få fat i mig?

Og hov, hvad ville jeg overhovedet med mit arbejdsliv nu…? For selv om det lød rigtigt at sige, ”jeg vil have et nyt direktørjob”, da jeg efter noget tid igen begyndte at mødes med venner og bekendte, føltes det ikke længere helt rigtigt. Den indre stemme, som jeg havde været så god til at undertrykke, havde fået mere kraft – og den sagde mig at jeg skulle stoppe op, og overveje om det nu også var et nyt direktørjob jeg egentlig gik og drømte om.

Et eller andet sted på vejen havde jeg mistet min egen identitet. Glemt hvad det egentlig var jeg troede på. Hvad jeg var god til. Hvorfor jeg knoklede så hårdt. Hvordan var jeg egentlig endt et sted hvor jeg brugte det meste af min vågne tid på at gennemføre omstrukturerings-processer, masseopsigelser, lukning af kontorer og en gennemgribende omlægning af organisationer og infrastrukturer? 

Det var på en eller anden måde blevet sådan, at det var halen der logrede hunden? Men hvornår havde jeg tabt kontrollen over mit arbejdsliv? Var det helt i begyndelsen da jeg ung og naiv gik ud af Handelsskolen? Eller var det senere? I hvert fald stod det langsomt klart for mig, at jeg havde klatret som en gal i mere end ti år. Men desværre opdagede jeg nu, at jeg havde stillet stigen op ad den forkerte mur! 

Kort efter min ansættelse var jeg blevet far til Elliott. En skøn, glad dreng. Umærkeligt havde mine værdier, mål og prioriteter ændret sig. De målsætninger og ambitioner der havde drevet mig frem mod jobbet som Administrerende Direktør gav slet ikke mening for mig mere! Penge status og lange arbejdsdage væk fra familien var ikke længere attraktivt. 

”Fast forward” til 2020. Jeg er idag selvstændig, har netop udgivet min første bog og lever et helt andet liv. Det har taget seks år for mig at lande i det arbejdsliv der er ideelt for mig. Et arbejdsliv hvor jeg ikke bare tjener penge, men faktisk gør det ved at beskæftige mig med noget, jeg synes er værd at bruge mit liv på.

At jeg mistede mit job som Administrerende Direktør tilbage i 2014 er uden nogen tvivl det bedste der nogensinde er sket for mig. For selvom det slog mig helt ud til at begynde med, blev det begyndelsen på en lang erkendelsesproces, der har ændret mit liv radikalt – til det bedre.

Jeg arbejder i dag med noget jeg brænder for og hjælper mennesker med at få det bedste ud af deres arbejdsliv. Med i pakken har jeg fået frihed og fleksibilitet i hverdagen, så jeg kan følge min søns opvækst og udvikling. Jeg kan tage med ham til fodbold og tage aktiv del i hans liv. Det kan ikke gøres op i penge.

Hvis du skulle være så heldig at blive fyret kan jeg kun opfordre til at du vender situationen til noget positivt. At du udnytter chancen til at stoppe op og tænke over hvordan du kan bruge denne mulighed til at designe det arbejdsliv, der er ideelt for dig. Et arbejdsliv hvor dine værdier er i vatter, hvor du beskæftiger dig med noget du brænder for, hvor du bruger dit liv på noget der giver mening. Det bliver helt sikkert hårdt, ubehageligt og svært. Det tager måske endda flere år at nå i mål. Men jeg kan love dig at det er det hele værd.

Hvis du har brug for lidt inspiration til at genopfinde dit arbejdsliv, vil jeg ydmygt invitere dig til at besøge Genstartditarbejdsliv.dk, hvor du kan købe den bog jeg har skrevet sammen med Sophie Dam. For selvom man her i livet skal gøre sig sine egne erfaringer, er det mit håb, at du måske kan drage nytte af mine og Sophies erfaringer og komme hurtigere i mål med at designe dit ideelle arbejdsliv.

Held og lykke…

\"\"

Similar Posts