Hold dit ar­bejds­liv i vatter – ved at genstarte det løbende

Hvordan skaffer man sig en konkurrencefordel i et jobmarked, hvor konkurrencen hele tiden bliver hårdere? 

\"\"/

Uanset om du er ansat i et godt fast lederjob, som du er glad for, eller netop har fundet dit næste drømmejob, så slutter processen med at skabe og leve det bedst tænkelige arbejdsliv aldrig. Viljen til kontinuerligt og proaktivt at udfordre og omforme dig selv, din profil og dit materiale er det greb, som mere end noget andet kan sikre dig, at du er i det rigtige lederjob, med de optimale udfordringer og den rette work-life balance – nu og resten af dit liv. 

Proaktivitet frem for reaktivitet

Det kan måske lyde banalt, men helt basalt er vores bedste råd at få dig til at udvikle en grund-holdning, der vil holde dig på forkant med dit ideelle arbejdsliv. Det handler grundlæggende om at du har øje for at tage temperaturen på dit arbejdsliv, at du tør gøre status, og at du så skal gå fra at være reaktiv til at være proaktiv. Du skal aktivt gå forandringer i møde – se dem komme – frem for passivt at blive væltet af verdens foranderlighed. Det er den tilgang, som vil give dig en klar konkurrencefordel, fordi den kombinerer innovation med mod, handlekraft og effektivitet. 

Moving target

At leve det ideelle arbejdsliv er en proces, som aldrig slutter. Det er et mål, som man oftest kun når i glimt, fordi det har det med at flytte sig. Samfund, virksomheder og arbejdslivet ændrer sig hele tiden, ligesom dine behov og ambitioner gør det. Derfor er det ideelle arbejdsliv, som vi ser det, dét, hvor du lever dit mest autentiske liv – i pagt med dine værdier og ambitioner, i et rigt og meningsfuldt liv. At ”genstarte sit arbejdsliv” handler altså, som vi ser det, om at du sikrer dig, at dit arbejdsliv er i vatter. At dit arbejdsliv passer til dit liv, sådan som du allerhelst vil leve det, og at du i øvrigt holder øje med, hvad der rører sig i markedet, så du ser forandringerne komme (så godt som den slags nu lader sig gøre i denne skøre, skøre verden).

Din indstilling er altafgørende

Det kræver vedholdenhed, mod og tålmodig at genstarte sit arbejdsliv løbende. Især hvis der ikke er et akut behov for at skifte job lige her og nu. Men det er nødvendigt, hvis du vil være på forkant med din ledergerning, dine ambitioner og dit arbejdsliv. Når først det er blevet indoptaget som en god vane i dit system løbende at tjekke, at du er i ”vatter”, vil du opdage, at det er hele indsatsen værd. Sådan er det i øvrigt også med din personlige udvikling som leder. Her skal du jo også genopfinde dig selv, igen og igen, og at være på forkant med udviklingen og for at kunne skabe de rigtige rammer for dine medarbejdere og levere værdi for din arbejdsgiver.

Hvis det lyder udmattende at ”genstarte”, så husk på, at du jo ikke starter helt forfra hver gang – du bygger videre derfra, hvor du står. Du trækker på dine erfaringer, kompetencer, din personlighed og – optimalt set – gør alt dette i pagt med dine værdier, ambitioner og din personlige mission/vision.

Her får du fem gode råd til hvordan du løbende kan genstarte dit arbejdsliv. (Din selv-evaluering kan med fordel kombineres med din årlige udviklingssamtale med din leder for maksimal effekt):

Denne artikel er en del af en artikelserie udgivet i samarbejde med Danmarks største jobportal, StepStone/Jobindex.dk. Læs resten af artiklen her og få de 5 gode råd, der kan hjælpe dig med at genstarte dit arbejdsliv. Eller se evt. vores uddybende video ved at klikke her og scrolle ned i bunden.

Similar Posts