Gør op med din indre per­fek­tio­nist i din job­søg­ning

Hvordan gør man op med sin indre perfektionist som jobsøger?

Ikke at være tilfreds med sit job eller sin arbejdssituation er svært, uanset om man er nyuddannet og leder efter sit første job, er blevet opsagt, eller står der, hvor man føler, at man er sandet til i et job, hvor man har været (for) længe. Ved at gøre op med sin indre perfektionist bliver det lettere at gå efter det ideelle arbejdsliv frem for det perfekte.

Kravet om at være ”perfekt”

Det er svært at være menneske. Der er så meget vi syntes, at vi skal nå. Så meget vi syntes, at vi burde kunne. Rigtig mange føler sig pressede af et underliggende præstationskrav, en abstrakt forventning om ”perfektion”. Det underlige i det er, at ingen ved helt hvor det krav kommer fra, for det er umuligt for alle i hele verden at leve op til.

Så lad os lige se nærmere på det med at være ”perfekt”. Vi spørger: Perfekt i forhold til hvad? Alt er jo relativt. Hvad er det, det såkaldt perfekte sættes i forhold til?

Dit ideelle arbejdsliv – skræddersyet til lige præcis dig

I stedet for at stirre sig blind på det ”perfekte” job, det perfekte arbejdsliv, den perfekte karriere, så er det meget mere interessant at tale om det, der er ideelt. Det, der passer lige til dig. ”Nogen vil have moderen, andre datteren”, som ordsproget siger. Det arbejdsliv, der er ideelt for dig, er ikke nødvendigvis ideelt for en anden. Du har dine særegne, unikke kompetencer, erfaringer og evner, som andre ikke har. Du trives bedst med nogle ting frem for andre, motiveres af noget frem for andet, osv. Dine værdier og livprioriteter, dit indre kompas, er unikke for dig.

Så hvis du lige nu er på udkik efter at tage næste skridt i dit arbejdsliv, så drop jagten på det perfekte, og gå i stedet målrettet efter det, der er som skabt til DIG: Dit ideelle arbejdsliv, skræddersyet til lige præcis dig og dine talenter, erfaringer, værdier, temperament og kompetencer. Første skridt på vejen er at gøre op med din indre perfektionist.

Gør op med din indre perfektionist

Denne artikel er en del af en artikelserie udgivet i samarbejde med Danmarks største jobportal, Jobindex.dk. Læs resten af artiklen her og få mere at vide om hvordan du kan gøre op med din indre perfektionist. Se evt. også vores uddybende video ved at klikke her og scrolle ned i bunden.

Similar Posts