Kom stærkere tilbage efter en opsigelse!

 

Hvordan kommer man videre efter en ufrivillig afsked med et toplederjob? Hvordan kommer man styrket ud på den anden side?

\"\"/

Uenighed om strategi, mål og metoder. Svigtende resultater. Opnåede mål. Årsagerne til at en topleder må forlade sin post kan være mange. 

For personen, som det sker for, er tiden omkring en opsigelse oftest svær og forvirrende. I det ene øjeblik har man måske hele pakken: Høj status i det professionelle netværk, privat og på arbejdspladsen. Hjørnekontor med designermøbler, god løn, lækker firmabil, personlig parkeringsplads. Alt hvad man havde drømt om. I næste øjeblik sidder man ved foden af træet. Stigen til træhytten er hevet op. Nøglekortene inddraget. Farvel og tak. 

Hvem er jeg så nu?

Det er nemt at blive hvirvlet ind i den malstrøm af følelser, hvor forvirringen fylder mest, og hvor tankerne gør nærmest ondt: Hvem er jeg nu? Hvad kan jeg overhovedet? Hvorfor står headhuntere og andre virksomheder ikke i kø for at få fat i mig? Og hvad pokker siger jeg til borddamen, når hun spørger: ”Og hvad laver du så”?

Det lyder måske klicheagtigt, men at miste dit lederjob kan være det bedste, der nogensinde er sket for dig. For selvom det til at begynde med kan slå dig helt ud, kan det blive begyndelsen på en proces, der ændrer dig, dit fremtidige lederskab og dit arbejdsliv radikalt – og til det bedre.

Så hvis du står med en opsigelse i bagagen, kan vi kun opfordre dig til at prøve at vende situationen til noget positivt. Brug det som en mulighed for at stoppe lidt op. Træk vejret, løft blikket og tænk over, hvordan du kan bruge denne mulighed til at designe det kommende lederjob og arbejdsliv, der er ideelt for dig. Et arbejdsliv, hvor dine værdier er i vatter, hvor du beskæftiger dig med noget, du brænder for, hvor du har optimal work-life balance, og hvor du bruger dit lederskab på noget, der virkeligt giver mening for dig. 

Her får du syv gode råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig tilbage på rette spor…:

Denne artikel er en del af en artikelserie udgivet i samarbejde med Danmarks største jobportal, StepStone/Jobindex.dk. Læs resten af artiklen her og få de syv gode råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig tilbage på rette spor. Eller se evt. vores uddybende video ved at klikke her og scrolle ned i bunden.

Similar Posts