Skab overblik over dit ar­bejds­liv med japansk filosofi

Med IKIGAI-modellen kan du identificere hvor dine lidenskaber og kompetencer overlapper med de ting, som verden har brug for og er villig til at betale for.

Det, der giver livet mening.

Ikigai (udtales “i-kii-gaij”) er et japansk ord, som bedst oversættes med ”det der giver livet mening”…

Begrebet stammer fra øen Okinawa, som i øvrigt er det sted i verden, hvor der bor flest mennesker på over 100 år. Alle mennesker har deres egen ikigai, som naturligt ændrer sig i takt med livets faser. Det er et centralt begreb i japansk kultur og handler altså om at finde nøglen til et rigt, meningsfuldt og godt liv, fyldt med arbejdsglæde og den helt rigtige work-life balance.

Lev af det du brænder for

Det fine ved ikigai-modellen er, at den kombinerer det, du brænder for med den måde, du kan udtrykke denne lidenskab på. Således kan du betragte dit arbejdsliv som et middel til at udleve din passion og mission, skabe værdi i verden og samtidig tjene penge.

For at gøre det lettere for jobsøgende at bruge modellen, har vi tilpasset den originale ikigai-model. Indenfor Genstart dit arbejdsliv-konceptet benytter vi altså ikke ikigai-modellen helt sådan som den oprindelig er tænkt, men på en måde, der er tilpasset konceptets formål og proces, som er at bistå folk med at designe deres ideelle arbejdsliv.

\"\"

Ikigai-modellens elementer

Modellens elementer kan kort sammenfattes som følger: Dine værdier handler om det, der er vigtigt for dig i livet og det, du prioriterer ud fra, mens dine kernekompetencer handler om dine unikke færdigheder og talenter. Det, der efterspørges, handler om, hvordan du giver verden noget, den har brug for, mens det, du kan få penge for, handler om, hvad folk er villige til at betale dig for.

Find frem til din mission, ambition, passion og profession

Denne artikel er en del af en artikelserie udgivet i samarbejde med Danmarks største jobportal, Jobindex.dk. Læs resten af artiklen her og få mere at vide om hvordan du med Ikigai kan nå frem til din mission, ambition, passion og profession. Eller se evt. også vores uddybende video ved at klikke her og scrolle ned i bunden.

Similar Posts